Perleplader til Hama Perler

Har du også lagt perler på perleplader som lille? De fleste har prøvet det i sin barndom og kan tænke tilbage på herlige minder med perleplader, strygejern og bagepapir – og hvis du ikke har lagt perler på stiftsplader, bør du gøre dig selv den tjeneste! Du kan nå det endnu. At lægge perler på perleplade er nemlig sjovt og givende for både børn og voksne.

Her på siden finder du både store og små perleplader i forskellige geometriske former og figurer. Prøv de klassiske former som stjerner, hjerter, cirkler og firkanter eller giv dig i kast med sjove figurer som dyr, bamser, dinosaurer, blomster og meget mere.

Hvad kan man lave på perleplader?

Kun fantasien sætter grænser for, hvad du kan lave med Hama Perler på en perleplade. Prøv dig med søde dekorationer og pynt, ophæng til væggen, vedhæng til nøgler eller halskæder eller en sej og farverig ”ørering” til børnene. Du kan også stryge flere lag (et af gangen) og stable dem til tredimensionelle figurer. Brug tråd eller lignende til at væve lagene sammen. Prøv f.eks. at lave et hus eller en sød æske med låg.

Gennemsigtige perleplader - Lav dine egne billeder og motiver i perler

Med transparente perleplader kan du nemt lave de motiver, du har lyst til. Læg en tegning eller et printet motiv under den gennemsigtige stiftsplade og læg så perlerne på, så farverne og formerne matcher med motivet under perlepladen. Jo større perleplade og jo mindre størrelse på perlerne, des mere detaljeret og nuanceret kan du lave motivet.

Sådan stryger du dine perleplader

Når du har lavet din figur på perlepladen, er det tid til at stryge den, så perlerne smelter sammen og bliver til en sammenhængende figur. Vær omhyggelig - så får du et flot resultat og kan bruge stiftpladen igen og igen.

Producenten af Hama perler anbefaler, at man stryger de forskellige størrelser perler ved forskellig temperatur:

  • Mini Perler: Indstil strygejernet på uld.
  • Midi Perler: Indstil strygejernet på bomuld.
  • Maxi Perler: Indstil strygejernet på linned.

Dog kan temperaturer på strygejern godt variere lidt, så hvis du vil være sikker på et godt resultat, prøv da først at lave en test på et lille perlemotiv.

For at skåne strygejernet skal du lægge et stykke varmeresistent papir mellem strygejernet og perlerne. Du kan købe særligt strygepapir netop til dette formål. Alternativt kan du bruge bagepapir.

Så er du klar. Lad perlerne sidde på perlepladen, når du stryger dem. Før så det varme strygejern forsigtigt og i cirkelbevægelser hen over strygepapiret, som ligger over perlerne. Hold aldrig strygejernet stille! Når perlernes farve pludselig kan ses meget tydeligere gennem strygepapiret, er det tegn på, at perlerne er færdigstrøget. Fjern da strygepapiret (varsomt) og lad perlerne på perlepladen køle ned i et par minutter. Nu kan du forsigtigt tage perlemotivet af perlepladen. For det bedste resultat bør du lægge motivet i pres, f.eks. under en bog, indtil det er helt afkølet. Læg også her et stykke strygepapir eller bagepapir mellem de smeltede perler og fladen, de vender mod. Så undgår du at de smeltede perler smitter af.

God fornøjelse!