Borddækning & Tilbehør - Alt til det smukke festbord

Med den rette bordpynt er det nemt at dekorere et smukt festbord, der ser indbydende og festligt ud, og som passer til præcis den begivenhed, du skal fejre - og til din personlige smag og interesser.

Her finder du alt, hvad hjertet begærer af borddækning og tilbehør. Vi har bl.a. et stort udvalg af servietter, levende lys, smukke duge og bordløbere, bordkort, bordpynt, pyntesten og meget mere.

Der er i løbet af året mange forskellige typer fester og begivenheder, som skal fejres, og vi har tilbehør til enhver anledning - uanset om du skal holde barnedåb, babyshower, fødselsdag, bryllup, (kobberbryllup, sølvbryllup eller guldbryllup), konfirmation, studenterfest, sommerfest eller noget helt andet.

Leder du efter idéer til din borddækning kan du også se vores inspiration til borddækning og bordpynt, hvor vi har masser af opstillinger og temaer til forskellige anledninger.

1-36 of 551
Sizoweb Bordløber - Almond - 450783 Sizoweb Bordløber - Almond - 450783
20,00 kr
Mængderabat: 13,00 kr
1-36 of 551

Sådan laver du en flot og gennemført borddækning til fest

Vi synes, at det smukke festbord ligger i de små detaljer, og i sammenhængen mellem de forskellige elementer i borddækningen og i pynt til festen. Her kan du læse vores bud på, hvordan du laver en rød tråd i borddækning og festtema.

Skab sammenhæng i borddækning og pynt

Vi foreslår, at du først beslutter det underliggende tema:

  • Skal din borddækning udstråle festens anledning - som f.eks. konfirmation, fødselsdag, jul, nytår, barnedåb osv.?
  • Skal din borddækning afspejle dine interesser - måske du har en passion for heste, natur, musik, fodbold eller noget helt femte?
  • Skal din borddækning baseres på din smag - hvor du fokuserer udelukkende på farver, og på hvad, du synes, er et flot udseende på bordækningen?

Når du har besluttet dig for dit udgangspunkt, kan det være en god idé at starte med at vælge servietter i dine foretrukne farver og mønstre - og evt. med motiver, der matcher anledningen eller dine interesser. Servietter er nemlig en helt central del af borddækningen.

Find herefter, duge, bordløbere, bordkort og levende lys i komplimenterende farver og tema, så det matcher med servietterne.

Vi synes jo, at det er detaljerne, der gør bordet! Så husk at gennemføre borddækningen med matchende bordpynt, (f.eks. pyntesten og pyntegrus, motiver i karton, flag, fodboldskiver, fjerbolde - eller hvad der nu passer ind i dit festtema). Så får du skabt et flot og sammenhængende tema med en rød tråd og den helt rette stemning.

Lav kort, der matcher dit tema

Husk også at indrage dine festkort. Festen starter allerede med indbydelsen! Bordkort, menukort, takkekort, ønskeseddel og lignende er også oplagte at bruge til at skabe et gennemført tema sammen med borddækning og bordpynt.

Vi har masser af materialer til at lave dine egne, hjemmelavede DIY kort. Du kan starte med færdige kortbaser eller klippe dine egne kortbaser af papir og karton. Pynt herefter kortene med f.eks. glitterpapir, blondekarton og andet kortpynt, som rinsten, washi tape, kartonmærkater, klips eller udstansede motiver (brug f.eks. et stansejern / en punch). 

Du kan blive ved med at arbejde på detaljerne til din fest og din borddækning, så temaet virkelig skinner igennem! Lad f.eks. også øvrigt festpynt, maden, sangskjuler, selskabslege, goodiebag til gæsterne m.m. spille en rolle i dit samlede tema.

Brug for hjælp eller vejledning???

Vi samler løbende gode idéer og inspiration til borddækning og kort - tag et kig?

Har du brug for vejledning eller har du spørgsmål til vores sortiment eller andet, så er du altid velkommen til at kontakte vores dygtige butikspersonale. Kontakt eller find Gavlhuset.

Kom også gerne forbi vores store hobbybutik i Haverslev, hvor du finder masser af assistance samt inspiration og idéer til borddækning, pynt og tilbehør til festen.